Sladký a výživný – karobový tofu krém

Karobový tofu krém

Tofu je zázrak! Také jste si ho oblíbili? Skvěle se hodí do každého salátu, k zelenině, do polévek a můžete ho ochutit na tisíc různých způsobů… Dlouho jsem chtěla vyzkoušet zpracovat tofu trochu netradičně a dnes konečně nastal ten čas. S radostí Vám představuji: Lahodný karobový krém z tofu.

Připravte si následující:

  • jedna kostka neochuceného tofu
  • 5 lžiček karobového prášku (koupit)
  • malá hrst vlašských ořechů (koupit)
  • lžička medu (koupit)
  • extrakt stévie
  • trocha sójového mléka (dle požadované konzistence krému)
  • 2 lžíce rozpustného sójového nápoje

Všechny ingredience rozmixujte do hladkého krému, sójové mléko přilévejte postupně, stačit by měly zhruba 4 polévkové lžíce – záleží na vás, jak hustý krém chcete mít. Krém podávejte s kokosovými chipsy, posypaný oříšky, můžete také poprášit skořicí a přidat trošku javorového sirupu. Tofu je úžasně výživné! Má vysoký obsah bílkovin a oproti tomu velmi málo sacharidů a tuku. Naše tělo ocení zejména bohatou dávku vápníku, hořčíků, železa (několikrát více než špenát) a vitamínů. Tofu je dobře stravitelné a snižuje cholesterol. Těší mě, že je také nízkokalorické a levné.

dify.cz