Španělské tapas doma - ebook s recepty na pravé tapas | DIFY blog

Co takhle si uvařit kousek Španělska doma?

Snadno. Bez zdlouhavého procházení receptů. A autenticky. Přesto však z běžných surovin.

Ebook Španělské tapas doma

TAPAS. Jeden gastronomický pojem. Pět písmen. Tisíce lahodných variant. Zamilujete si je.

koupit ebook za 99 Kč

Španělské tapas se proslavily ve světě. Každý region, město, čtvrť, bar i rodina má své vlastní recepty. Někteří se drží výhradně tradic, jiní volí jednoduché modernější alternativy. Pořád ale při projití země křížem krážem narazíme na stále se opakující dobroty v drobných obměnách.

Udělala jsem široký průzkum a dala do kupy recepty na ty nejvyhlášenější kousky. K nim přihodila další zajímavé recepty, které se drží tradic a v nichž hrají prim klasické suroviny.

Tapas jsou do značné míry o využívání osvědčených chutí a často ukazují, že v jednoduchosti je krása. Spousta receptů je tak jednoduchá, počítá jen s hrstkou ingrediencí a z hlediska chutě a vůně z nich dokáže vymáčknout maximum. A to ani nemluvíme o té pastvě pro oči.

co v ebooku najdete?

V ebooku najdete recepty na ty nejlepší tapas a aperitivy. Na ty tradiční, které neodmyslitelně patří ke španělské kuchyni a stěží se člověku přejí.

Vybírala jsem jen takové recepty, podle kterých se dá uvařit i v českých podmínkách (a bez potřeby sáhnout hluboko do kapsy).

Najdete v něm recepty na tyto dobroty...

recept na španělské masové kuličky albóndigas v rajčatové salse recept na barcelonetskou bramborovou krokeru s masem recept na pravé španělské krokety z bešamelu recept na španělské plněné taštičky empanadillas s tuňákem a rajčaty recept španělské flamenquines, smažené rolky ze šunky se sýrem španělský recept na krevety na česneku - gambas al ajillo recept na přípravu španělské tapy zvané gilda recept na španělské huevos rotos - bramborové hranolky se smaženým vejcem recept na španělskou tapu žampiony v salse recept na chorizo na víně, spanělskou tapu recept na migas, španělskou tapu recept na španělský bramborový salát - papas aliñás recept na papas arrugadas con mojo picón / vrásčité brambory s pálivou omáčkou recept španělskou tapu divoké brambory - patatas bravas recept na jednoduché tapas v podobě pincha se slaninou a sýrem recept na přípravu španělské tapy pincho se žampionem recept na katalánský chlebíček s tortillou recept na pincho moruno - maurskou jehlu recept na španělskou tortilla de patatas s rajčatovou salsou recept na tostu (topinku) s paprikou a ančovičkou recept na tostu (topinku) s pečeným rajčetem a sýrem španělský recept na ochucené olivy recept na smažené mandle, oblíbený španělský aperitiv recept na datle ve slanině, španělský aperitiv

 

Obsah ebooku můžete omrknout tady.

Při přípravě ebooku jsem si taky dala za cíl sestavit ho tak, aby se bez problému dal “uvařit” od začátku do konce. Nezahrnula jsem tak do něj recepty s čerstvými rybami a mořskými plody. Výjimkou je recept s krevetkami, které se v dnešní době dají snadno sehnat. Na rybky a další poklady moře se zaměříme někdy přístě.

S recepty hravě přichystáme pohoštění pro přátele, připravíme drobnosti na grilovačku nebo sestavíme menu originální večeře. A kromě toho mnohé z nich poslouží samotné nebo v kombinaci s dalším receptem k přípravě chutného hlavního jídla.

Kromě samotných receptů jsem taky sepsala malý slovníček pojmů. Není totiž tapa jako tapa, a proto si řekneme, co jsou třeba montaditos, pintxos, tostas...

Jelikož zásadní podmínkou přípravy dobrých tapas je zásobená spíž, musíme si bezpodmínečně říct, které ingredience se nám budou hodit a proč. Existuje totiž řada skvělých trvanlivých surovin, se kterými se dá čarovat. A ve chvíli, kdy nám nečekaná návštěva klepe na dveře, to oceníme dvojnásob. Proto jsem připravila takový šikovný přehled surovin

kdo a proč tenhle receptář napsal?

Už dlouho se věnuju dify a domácí kosmetice, ale stejnou lásku chovám i k jídlu. A proto píšu foodnotes.cz. V polovině roku 2010 jsem odletěla na jih a zakotvila v Katalánsku. Tenkrát jsem uměla uvařit sotva polévku z bujonu...

Po nějaké době jsem se ale učit vařit začala a katalánská a španělská kuchyně mému zájmu neunikly. Od původně extra zdravých jídel jsem se provařila i k místním klasikám. Pochopila jsem, proč krokety mají v každém baru (ale ujedli byste se jen některých) a že dobrý olivový olej je nutnost a když v receptu píšou hodně, tak je potřeba dát hodně.

Tapas jsem si zamilovala a pojala jsem nápad, že by bylo ideální se jim pověnovat více a hlavně je vzít ze správného konce. Knih a receptů na tapas existuje bezpočet, ale víte co? Většinu z toho, co v nich najdete, ve španělských barech neuvidíte. A nebo jsou ty recepty moc složité. Nebo z drahých ingrediencí.

A přiznám se zcela bez mučení. Receptář jsem sestavila i proto, že bylo potřeba trošku uvést na pravou míru některé věci, které se můžeme tak všelijak dočíst. Španělská tortilla je vždy a zásadně obdoba omelety. A všechno se smaží především v olivovém oleji. Ve slunečnicovém podstatně méně a v řepkovém vůbec.

jak lze ebook číst?

Po odeslání objednávky a dokončení platební transakce (u platby kartou v řádu vteřin, u platby převodem obvykle v řádu dne až dvou) si budete moct okamžitě ebook stáhnout.

Elektronickou knihu budete mít k dispozici ve dvou formátech. Formát pdf naležato je nejvhodnější pro prohlížení na počítači a tabletu. Formát epub lze pak číst na jakémkoliv zařízení včetně mobilu, někdy je jen třeba stáhnout čtecí aplikaci zdarma.

garance spokojenosti

Pokud do 14 dnů od zakoupení zjistíte, že ebook pro vás přínosný není, dostanete svoje peníze zpátky. Stačí napsat email, že nejste spokojeni, a peníze vám automaticky vrátím.

Sdílet na...

kde najdete moje další (nejen španělské) recepty?

Vaření se věnuju už nějakou tu dobu. Sbírku mých receptů - všech, nejen těch španělských - najdete hlavně na foodnotes.cz, novinky pak na facebooku. Ještě před založením foodnotes jsem recepty psala na dify.cz.

Taky mě najdete na instagramu ;-).

Pokud máte ještě jakékoliv dotazy či připomínky, můžete mě kontaktovat na dify@imperidigital.cz nebo prostřednictvím kontaktního formuláře.