Barevné salátky nepatří jen k létu…využijte čerstvě sklizené zeleniny a připravte si z ní rychlý předkrm, přílohu či lehké hlavní jídlo.
Připravíme si:
- 2 rajčátka
- malá zahradní okurka
- hrst rukoly
- 1 malá hruška
- 1/2 mozzarelly
- lžíce medu
- lžíce umeocta
- lžíce olivového oleje
- 2 lžíce piniových semínek
- bylinková sůl
Zeleninu a hrušku pokrájíme, smícháme a zakapeme olejem, octem a medem. Přidáme na plátky pokrájenou mozzarellu. Piniová semínka pro zvýraznění chuti na sucho opražíme na pánvičce. Salátek osolíme a zasypeme piniovými semínky.
Salátek je velmi svěží, křupavý a mísí se v něm sladká, slaná i lehce nakyslá chuť – zkrátka ideální kombinace!