Vrstvené dezerty jsou krása a rozhodně těch pár minut strávených přípravou takové skleničky stojí za to. Tenhle je příkladem zcela jednoduché sklenky, na kterou snad vždycky budeme mít doma suroviny. I tentokrát jsem kakao vyměnila za karob, se kterým pak banán suprově konkuruje klasické kombinaci banán – čokoláda.
Co potřebujeme – množství dle velikosti skleničky a cílového poměru složek
- bílý, ideálně domácí jogurt – na asi 2/3 skleničky
- asi 2 lžíce ovesných vloček (koupit)
- malinkatý kousek másla
- 1/2 banánu
- 1/2 lžičky karobu (koupit)
- 1/2 lžičky medu (koupit)
- trošku drcených kakaových bobů (koupit)
- trošičku včelího pylu
- špetku strouhaného kokosu/kokosové mouky (koupit)
Na pánvičce rozpustíme máslo a lehce na něm opražíme vločky – aby začaly vonět, ne ale výrazně tmavnout. Do skleničky dáme jogurt, necháme si ale asi dvě lžíce stranou pro umíchání karobové vrstvy. Na jogurt dáme na kousky nakrájený banán – u mě rozčtvrcená kolečka. Na banán nasypeme vločky. Vezmeme ten odložený jogurt a smícháme s půl lžičkou karobu a půl lžičkou medu. Opatrně z této směsi vytvoříme poslední vrstvu. Na vršek ještě nasypenem kakaové boby, přidáme pyl a poprášíme kokosem.
Ahojky :) moc pěkný blog :O :)
Jinak tyhle „skleničkové“ svačinky se mi vždycky moc líbily, ale nikdy jsem se nedostala k jejich vytvoření. Tak doufám, že mě to brzy napadne (až zase budu přemýšlet co na sváču) :)
Ahoj Valerie, díky, ten tvůj prozkoumám :) No jako že by ty skleničkový chutnaly líp, to asi ne, ale moc hezky se na to kouká :D takže určitě si nějakej dopřej, třeba na víkend je to jak dělaný :)