Pro sebe nebo pro návštěvu – vždy se vyplatí dát si trochu práce a času a připravit nějaký domácí, dobrý a zdravý dezert.
Na tvarohovou část budeme potřebovat (1 porce)
- 2 velké vrchovaté lžíce nízkotučného měkkého tvarohu
- půlku banánu
- 2 lžičky karobového prášku
- pár kapek přírodního nekalorického sladidla ze stévie
Banán důkladně rozmačkáme a spojíme s tvarohem. Přisypeme karobový prášek a dobře promícháme. Směsí naplníme sklenku do 2/3.
Banánovo-karobový tvarohový krém můžeme podávat i samostatně.
Na pundinkovou část (více porcí)
- 1 sáček BIO pudinku
- sklenku rýžového mléka
- 350 ml vody
- pár kapek sladidla ze stévie
Říkate si – KDE JE MLÉKO? Ráda improvizuji a snažím se vařit co nejdietněji, proto jsem chtěla vyzkoušet, jak dopadne pudink bez mléka – svařila jsem ho tedy s vodou a sklenkou rýžového mléka. Výsledek byl zvláštní, odlišný od klasického pudinku, ale ne špatný! Samotný sice neposkytl takový chuťový zážitek jako ten poctivý pudink, ale ve spojení s čokoládovo-bánánovým krémem v tomto receptu chutná skvěle!
Ke snídani jsem si ho zase dala s ovesnými vločkami a ovocem a to byla také dobrota.
Pudink připravíme dle návodu – dáme vařit 3/4 tekutiny získané smícháním malé sklenky rýžového mléka a vody (celkem cca 500 ml). Jakmile začne voda s mlékem bublat, přidáme pudinkový prášek rozmíchaný ve zbylé tekutině a mícháme až začne houstnout. Osladíme stévií, odstavíme, necháme chvilku zchladnout a nalijeme do sklenky na tvarohovou vrstvu. Uložíme do lednice
Vršek zaprášíme skořicí, můžeme ozdobit oříšky nebo ovocem.