Další recept na využití dýně hokaido a pyré z ní. A zase na sladko.
Připravte si:
- hrst čerstvě mletých sušených datlí
- hrst čerstvě mletých mandlí
- 3 vrchovaté lžíce pyré
- 3 vrchovaté lžíce ovesných vloček
- lžičku neloupaného sezamového semínka
Přísady smícháme a dostaneme tím měkké těstíčko, které rozprostřeme na pečící papír a pečeme cca 30 – 40 minut, do mírného zhnědnutí. Plech vyndáme z trouby a ještě za tepla těsto nakrájíme. Sušenky z dýňového těsta zůstanou i po vychladnutí mírně vláčné. Díky sušeným datlím jsou sušenky krásně sladké a není proto potřeba přidávat cukr ani jiné sladidlo.
Spolu se sušenkami můžeme upéct také vydloubaná dýňová semínka posypaná solí a kořením.