Taky se vždycky těšíte na léto – až nakrojíte první meloun? Tahle zelenina (stejně si na to nikdy nezvyknu) je fantasticky osvěžující! Pokud vystihnete správně vyzrálý melounek tak, že je sladký, ale stále křupavý, máte vyhráno. Až se vám touto formou přejí, doporučuji vyzkoušet některý z následujících receptů.
Melounový fresh
Meloun se nebojte natlačit do odšťavňovače – čerstvá šťáva je snad ještě sladší než samotný meloun. Doporučuji také spojení melounu s jablkem, nebo pomerančem. Toto skvělé osvěžení si navíc můžete vzít kamkoli s sebou.
Sladký meloun ve spojení se slanou chutí
Míchat slané se sladkým pro mě bylo dlouho tabu. Jak jsem ovšem jednou vyzkoušela přidat do zeleninového salátu s cibulkou a rajčaty také hroznové víno, zjistila jsem, jak úžasně to chutná! A meloun chutná v zeleninových salátech obzvlášť dobře!
Vyzkoušela jsem například kombinaci okurky, ledového salátu, rajčat a papriky spolu s trochou soli, pepře, balzamika Glaze a samozřejmě melounu!
Nebojte se experimentovat a přidejte meloun do svého zeleninového salátu.
Známá a oblíbená je kombinace melounu a slaného prosciutta (případně parmské šunky). Báječné je také spojení se slaným sýrem – například s fetou.
Melounový sorbet
Rozmixujte meloun, přidejte pár kapek citrónu a uložte v míse do mrazáku. Jednou za půl hodiny směs promíchejte – tím udržíte tu správnou konzistenci.
Meloun v ovocném salátu
Ovocné saláty – to je moje! Oblíbila jsem si kokosové chipsy a často je do salátů přidávám.
Vyzkoušejte také melounové ovocné špízy!