Na podzim přijdou polévky obzvlášť vhod. Navíc pokud vývar máme domácí (domácí vývar teď děláme v pomalém hrnci a je to paráda!, článek bude :)), můžeme si udělat polévku jen z těch nejlepších surovin a vhodnou pro téměř jakýkoliv typ stravování. Tahle pěkně zasytí, přitom je jednoduchá a rychlá.
na polévku – 2 porce:
- 1 l domácího hovězího vývaru
- 1 velkou mrkev
- 1/2 hrnečku mraženého hrášku
- pár žampionů
- sůl a pepř
na svítek:
- hovězí maso z vývaru
- čerstvá petrželová nať (můžete použít i kudrnku, ale já preferuju nať)
- 3 vejce
- sůl
Vidličkou rozšleháme vajíčko, přidáme pokrájené maso z polévky, vmícháme nakrájenou petrželku a osolíme. Na pánev kápneme olivový olej a vlijeme směs. Když se horní strana zpevní, omeletu otočíme a dopečeme.
Vývar ohřejeme, přidáme oloupanou a na plátky nakrájenou mrkev a očištěné a nakrájené žampióny. Když je mrkev lehce změklá, přidáme mražený hrášek, osolíme, opepříme.
Polévku servírujeme s na kousky nakrájeným svítkem.