Může být čokoládový krém taky zdravou záležitostí? Ano, může! Základem mu bude super zdravé avokádo, které je často problém do našeho jídelníčku umístit, hlavně proto, že velmi rychle zoškliví – zoxiduje. Proto se do čokoládového krému tak skvěle hodí.
Co v tomto krému najdeme (množství na 2 porcičky):
- 1 středně velké avokádo
- 1 banán – půlku do krému, půlku na ozdobení
- 30 g lískových oříšků, ideálně namočených (koupit)
- 3 lžíce kakaového prášku
- 1 lžíce medu (koupit)
- tekutá stévie
- troška včelího pylu
- troška drcených kakaových bobů (koupit)
Lískové oříšky dáme ideálně řes noc namočit. Pokud ne, i hodina, dvě by měly trošku pomoci. Dáme je namlít, čím jemnější, tím lepší, ale nestřílí se z toho :) Taky by se dala použít lískooříšková mouka. K oříškům přidáme do mixéru zralé avokádo (avokádo horizontálně objedeme nožem, každou půlku vytočíme na jinou stranu, tím půlky oddělíme, zatneme nůž do pecky a vyndáme ji, potom vnitřek avokáda pěkně vydlabeme lžičkou). Poté i půlku banánu. K tomu dáme 3 lžíce kakaa, jednu medu a tři kapky stévie. Důkladně rozmixujeme (nebo tak, jak nám vyhovuje). Ochutnáme a dosladíme nebo přidáme další kakao, pokud je třeba.
Servírujeme třeba s plátky banánu a troškou kakaových bobů a včelího pylu.