Lívance, zase ty lívance. Už dlouho jsem na ně myslela a jedno odpoledne jsem to už nevydržela. Po nějakém tom přemýšlení jsem se rozhodla pro jablečné. S karobem. A s arašídovým máslem!
Co potřebujeme (na asi 8-10 lívanců):
- 2 jablka
- 1 šálek ovesných vloček
- 1/2 šálku lněného semínka
- 1/4 šálku jablečného džusu
- 1 lžička karobu
- 1 vajíčko
- arašídové máslo (recept)
- volitelné: drcené arašídy
Omytá jablíčka zbavíme jádřinců a nastrouháme. Já to vzala nahrubo.
Pomeleme ovesné vločky a lněné semínko (vločky chceme jemnější a živiny ze semínka přístupnější :)).
V míse smícháme jablko, vločky se semínkem, přidáme karob, vajíčko a nakonec jablečný džus. Dobře promícháme. Na suché pánvi tvarujeme lívance a opékáme z obou stran.
Lívance potíráme arašídovým (nebo jakýkoliv jiným) máslem a můžeme posypat arašídy.
Jak se Vám daří je dělat tak krásně tenké a symetrické? Mě to vůbec nejde… Myslíte, že by se to dalo upéct v troubě na plechu? Já si s tím nevím rady, lámou se a jsou tlusté, uvnitř nedopečené..
Ahoj Varden, ono tenky tak moc nejsou :) davam na panev hromadku a tu pak roztiram.jak to testo zacne zespodu tuhnout tak se da dal roztirat na tenci livanec.a kraje pak uhladim. Do trouby by to asi slo.z ty panvicky jsou ale takovy livancovitejsi :) jinak obcas ten livanec na panvi pekne primacknu obraceckou. Jinak samozrejme… trenovat je nejlepsi reseni i tady :)