Možná jste ho taky už někdy měli. Dokonalý, vláčný, vločkový koláč se šťavnatým ovocem… Je skvělý a přitom tak neskutečně jednoduchý.
Co potřebujeme – na menší zapékací formu:
- 150 g müsli směsi – přírodní obsahující pouze různé vločky, semínka a rozinky
- 50 g jemných ovesných vloček (koupit)
- 3 nektarinky
- 1 lžíce kokosového oleje (nebo jiného tuku naší volby) (koupit)
- 3 lžíce nerafinovaného třtinového cukru (koupit)
- 1/2 lžičky sody
Troubu dáme předehřát na 170 stupňů.
Vločkovou směs – těch 150 g – dáme do misky a zalijeme vodou. Po pěti minutách vodu zcedíme. Nektarinky zbavíme pecek a nakrájíme na malé kousky, třeba kostičky o 1 cm. Namočené vločky, nakrájené nektarinky, cukr a olej dáme do misky a promícháme. Dodáme suché ovesné vločky a opět řádně promícháme. Můžeme směs několikrát lehce pomačkat, aby ovoce případně trochu změklo, je-li potřeba. Nakonec ve směsi dobře rozmícháme půl lžičky sody.
Směs dáváme do vymazané formy a pečeme na 170 stupňů nejdříve 20 minut a pak zkoušíme, jak na tom koláč je. Čím déle ho necháme, tím sušší bude. Ten můj byl po 30 minutách hotový a pěkně šťavnatý.
Vypadá moc dobře, vyzkouším.
Kandee, určitě vyzkoušej, je parádní. Škoda, že už nejsou třešně, ty by se tam taky dost dobře hodily. Pěknou neděli! Pavla