Gelato al bacio aneb skvělá italská „pusinková“ zmrzlina

Domácí italská zmrzlina bacio recept

Čokoládová zmrzlina mě fakt dostala, od minula bylo několikrát repete.Takže jsem se rozhodla zcheckovat italské zmrzlinárny na googlu, jen tak pro inspiraci. A ty mi připomněly jednu skvělou italskou čokoládovou dobrotu. Zmrzlinu nazývanou bacio. Bacio jako ty skvělé čokoládovo-oříškové pralinky. Zmrzlina bacio je klasika, velmi jednoduchá, přesto dokonalá kombinace dobré čokolády a lískových oříšků, samých dobrých věcí.

Co potřebujeme (na 4 porcičky):

  • 500 ml mléka
  • 125 ml smetany na šlehání
  • 140 g čokolády
  • malou hrstičku pražených lískových oříšků (koupit)

Zase potřebujeme buď připravený zmrzlinovač nebo velkou mísu plnou ledu a menší misku na směs plus nějakou dobrou metličku.

Čokoládu rozpustíme ve zhruba 100 ml mléka. Na co nejmírnějším plamínku a za stálého míchání, aby se nám čokoláda nepřipálila. Jakmile z ní máme pěknou hmotu, přidáme zbylé mléko a smetanu a opět mícháme, dokud nedostaneme voňavé čokoládové mléko.

Směs vlijeme do zmrzlinovače nebo začneme vymíchávat ve zmrzlinu. Chviličku před koncem ještě přidáme podrcené lískové oříšky. Skvěle se drtí kladívkem, zabalené  ve svačinovém papíře nebo papírovém sáčku.

Pokud jste ještě neviděli moji základní čokoládovou zmrzlinu, rozhodně doporučuju vyzkoušet. Je božská, ze samých dobrých ingrediencí, jen to omrkněte tady.

Domácí čokoládová zmrzlina s oříšky

Recept na domácí zmrzlinu bacio

dify.cz
[jetpack-related-posts]