Oběd to chtělo vydatnější, takže rozhodnutí padlo na tepelně upravenou zeleninu. A s houbami. Je to sytější úprava a pocitově „obědovější“ – protože nejíte nakrájenou zeleninku, ale jídlo z pánve. A aby to ještě líp posloužilo účelu, k základním surovinám jsem přidala ještě dvě super ingredience – ze skupiny protizánětlivých – česnek a zázvor.. Ty tomu taky daly výraznější, plnější chuť.
Co jsem použila:
- cuketu
- mražené fazolky (kulaté)
- mrkev
- červenou papriku
- mražené houby. dají se použít jakékoliv
- česnek
- zázvor
- mořskou sůl (koupit)
- olivový olej
Nejdřív jsem na pánev dala mražené fazolky a houby. K tomu pak postupně přišly proužky mrkve, kousky papriky a plátky cuketky. V momentě, kdy byla směs příliš vysušená, se přilila troška vody. A samozřejmostí je občasné zamíchání.
Když byla zelenina tak akorát , přidala jsem prolisovaný česnek (2 stroužky) a čerstvě strouhaný zázvor (1/2 lžičky). Osolit, pěkně zakápnout olivovým olejem, promíchat a bylo hotovo.