Zapečená rajčata jsou jednoduchá a extra šťavnatá. A jak řekla Šárka, je to jako to nejlepší z pizzy. My je děláme jako součást menu, ve finále to vypadá podobně jako tapas. Pár jednoduchých a výborných mini chodů, dá to málo práce a máte pocit, že si užíváte pořádnou hostinu.
Co potřebujeme:
- rajčata – použila jsem masitá oválná
- strouhanou mozzarellu (nebo jakoukoliv jinou)
- parmezán
- bylinky – tentokrát oregano a tymián
- mořskou sůl jemnou
Troubu rozžhavíme na 180.
Rajčata přepůlíme (tak aby byla spíš nižší než vyšší), položíme na pekáček, navršíme na ně mozzarellu, hromádky posypeme vybranými bylinkami a šoupneme do trouby. Pečeme asi 40 minut.
Servírujeme lehce posypané strouhaným parmezánem.
Tentokrát jsme si k rajčatům daly slávky. Byla to skvělá souhra chutí, všechno čerstvé, šťavnaté, letní.