Výborný barevný zeleninový salátek s dýní, pečenými paprikami a BIO majonézou

Zdravý salát s dýní a bio majonézou

Není nad barevné salátky! Zeleninový salát nepatří jen k létu, kdy nás osvěží. S přidáním jiných ingrediencí můžeme vytvořit i výborný přílohový salát například k masu. Čerstvý a pestrý salát, který jsem tentokrát připravila, chuťově připomíná vánoční bramborový – je ale o mnoho zdravější!

Na 2 porce budeme potřebovat:

  • 8 cherry rajčátek
  • 1/2 okurky
  • 1/2 menší dýně hokaidó
  • 2 velké červené papriky
  • 2 řapíky řapíkatého celeru
  • jarní cibulku
  • půl šálku hrášku (použila jsem mražený)
  • sůl
  • pepř
  • lžíci BIO majonézy

Začneme přípravou paprik a dýně – jelikož oboje potřebujeme nejdříve upéct do změknutí. Dýni dobře omyjeme, rozpůlíme a položíme na plech dužinou dolů. Semínka můžeme v dýni ponechat – uvolní oleje a živiny do dužiny. Papriky omyjeme rozpůlíme a zbavíme semínek. Doporučuji připravit více paprik, budou se nám hodin na pomazánku.

Zbylou zeleninu si nakrájíme na kostičky, cibulku a celer na tenké proužky. Mražený hrášek stačí prolít horkou vodou. Zeleninu promícháme. Upečenou dýni a papriky necháme chvíli vystydnout a poté nakrájíme na kostičky. Osolíme, opepříme a smícháme se lžící BIO majonézy.

Salátek je výborný samotný nebo jako příloha. Přemýšlím, že si jej připravím na Vánoce, místo klasického bramborového – opravdu ho připomíná.

Majonéze se vyhýbám, nedávno jsem ale ochutnala BIO majonézu, ve které vlastně není nic špatného a je chutná skvěle! Občas si ji proto asi dopřeju…

Salát s pečenou dýní a paprikami

dify.cz
[jetpack-related-posts]