Ricinový olej jako kosmetická ingredience

Ricinový olej a jeho použití v kosmetice

Ricinový olej, riciňák sice nepatří mezi univerzální suroviny, nicméně v naší sbírce ingrediencí by neměl chybět. Proč? A proč někteří tvrdí, že je jedovatý a neměli bychom ho používat vůbec?

O ricinovém oleji

Ricinový olej, anglicky castor oil, je olej získávaný lisováním semen ricinovníku –

 » Přečíst si celý článek « 

Seznam základních ingrediencí na výrobu kosmetiky (podle mě)

Seznam základních surovin na výrobu domácí kosmetiky

Seznam základních kosmetických ingrediencí jsem dávala dohromady už několikrát, ale… Ale během posledních asi tří měsíců jsem se snad tisíckrát vrátila do svých krabic s uloženými kosmetickými surovinami. Některé jsem vytahovala skoro pokaždé, ale jiné se za celou dobu z krabice ani nehnuly. Rozhodla jsem se proto dnešní článek věnovat té první skupině,

 » Přečíst si celý článek « 

7 věcí o kosmetice, které jsem si potvrdila při psaní ebooku

Jak přistupuju k výrobě domácí kosmetiky?

Při psaní ebooku jsem konečně zase měla prostor na přemýšlení o tom, co pro mě vlastně moje vlastní kosmetika znamená, proč to dělám a co na ní nejvíc oceňuju. Taky jsem měla možnost nad ní přemýšlet v kontextu, vidět, jakou roli hraje v mém životě (když pominu blog a vše kolem).

 » Přečíst si celý článek «