Kakaové máslo v kosmetice

Kakaové máslo jako kosmetická surovina a jeho použití

Kakaové máslo se často vyskytuje na seznamu top kosmetických ingrediencí. Proč? Jak nám kakaové máslo poslouží při výrobě vlastní kosmetiky, jaké má benefity a jak je využít?

Co je kakaové máslo?

INCI: Theobroma cocoa Seed Butter, případně Theobroma cacao Seed Butter

Kakaové máslo je tuk pevný při pokojové teplotě získaný lisováním bobů rostoucích na stromě zvaném kakaovník pravý (Theobroma cacao).

 » Přečíst si celý článek « 

Domácí pleťové masky: 10 tipů, jak na ně

Jak vyrobit domácí pleťovou masku? 10 tipů, jak na diy masky

Umíchat si doma pleťovou masku můžeme snadno. Jak ale na to, když vám chybí inspirace a ještě nemáte tu svoji favoritku?

Protože sama s tímhle dost bojuju, rozhodla jsem se téma pleťových masek konečně trochu prozkoumat. A dneska vám přináším soupis deseti tipů,

 » Přečíst si celý článek « 

Bambucké máslo alias karité alias shea (butter)

Bambucké máslo alias karité alias shea butter v kosmetice (kosmetická surovina)

Bambucké máslo patří mezi nejlepší kosmetické suroviny. Je úžasně univerzální a hodí se do spousty skvělých kosmetických produktů. Navíc když na to přijde, není třeba ho ani nijak zpracovávat. Poslouží nám klidně tak, jak si ho koupíme. Je tak parádní taky pro všechny minimalisty a ty,

 » Přečíst si celý článek « 

Šlehaná másla – co se v receptech většinou nedočteme

Výroba šlehaných másel - co se v receptech většinou nedočteme

Dlouho jsem šlehaným máslům odolávala a, popravdě, nechápala jsem jejich oblíbenost. Když se mi v hlavě začala převalovat myšlenka na sestavení prvního ebooku, začalo mi být jasné, že nastala právě chvíle šlehaných másel – bez nich by žádný kosmetický receptář nebyl kompletní :).

 » Přečíst si celý článek « 

Esenciální olej LAVANDIN (a vše, co o něm potřebujeme vědět)

Esenciální olej lavandin - jeho účinky, použití, nejen v diy kosmetice

Lavandin patří mezi nejrozšířenější levandulové kultivary. Vyrábí se z něj esenciální olej, najdeme ho v parfémech, mýdlech a známe ho z fotek typických fialových polí Provence. V čem se liší od “obyčejné” levandule a jaké nám nabízí účinky a použití?

O lavandinu

Lavandinu se často přezdívá francouzská levandule.

 » Přečíst si celý článek « 

Deodorant ve spreji #2

Jednoduchý recept na přírodní diy deodorant ve spreji

Deodorant mi zrovna došel a mně se zase zachtělo něčeho krásně svěžího a voňavého. Možná proto, že tak trochu doufám, že už brzo dorazí jaro. Takže jsem sáhla po několika mých oblíbených esenciálních olejích a tadá, během pár minut byl na světě nádherně vonící deáč pro pohodlné použití.

 » Přečíst si celý článek « 

Hřebíčkový esenciální olej (a všechno o něm)

Hřebíčkový esencální olej a jeho použití nejen v kosmetice

Hřebíčkový esenciální olej je se mnou snad po celou dobu, co píšu tenhle blog. Byl mezi prvními objednanými ingrediencemi a musím říct, že stále ještě mě občas překvapí, co všechno dovede. Patří mezi nejsilnější esenciální oleje, takže je třeba s ním nakládat opatrně. Ale rozhodně se vyplatí začít s ním kamarádit…

O hřebíčkovém esenciálním oleji

Hřebíčkový esenciální olej se získává obvykle parní destilací poupat a jejich kalichů hřebíčkovce kořenného (Syzygium aromaticum/Eugenia caryophyllata),

 » Přečíst si celý článek «