Sladký přílohový salát

Svěží sladký zeleninový salát

Zelenina a slaná chuť jako kombinace jsou určitým stereotypem, kterému jsem byla věrná 25 let. Poslední měsíce mě ho ale odnaučily – téměř černé čokoládové cupcakes z fazolí či cukety nebo svěží barevné saláty se slaďoučkou zálivkou, co mají šťávu, jsou něco, čemu se velmi těžko odolává. Tento salátek rozhodně patří do této skupiny – kombinuje svěžest salátu a okurky a zároveň lehoučké, sladké tóny ovoce. Je úplně ideálním doprovodem ke hlavnímu jídlu.

Svěží sladký zeleninový salát

Co potřebujeme (na 4 porce):

  • 6 velkých listů satátu – u mě římského salátu
  • 1/2 okurky
  • 1/2 mrkve
  • pomeranč – využijeme půlku a z druhé trochu šťávy
  • 1/4 – 1/2 granátového jablka
  • olivový olej

Listy salátu natrháme na kousky, okurku nakrájíme na půlkolečka. Mrkev oloupeme a nahrubo nastrouháme. Pomeranč rozřízneme a z první půlky oddělíme dílky a překrojíme. Granátové jablko přepůlíme a vyndáme vnitřek (my to děláme tak, že půlku vezme oběma rukama a tlačíme od bubáka/šťopky tak, jako bychom chtěli jeho slupku úplně narovnat. Kuličky začnou vypdávat a my jen odstraňujeme blanku mezi nimi). Tyto suroviny naklademe na talíř a zakapeme pomerančovou šťávou a olivovým olejem.

Svěží sladký zeleninový salát s pomerančovou zálivkou

dify.cz
[jetpack-related-posts]

2 ks komentářů