Pečené batáty a žampiony s parmezánem

Pečené sladké brambory s žampiony a parmezánem

Batáty už jsou zase zpátky na pultech a tenhle rok se jim chci věnovat podstatně víc. Na rozcvičku jsem vybrala hodně jednoduchou věc – pečené batáty a přidala jsem k nim žampiony, což je zaručená společnost. Na vrch přišel parmezán, olivový olej a troška himalájské soli. Byla to paráda.

Co potřebujeme:

  • batáty (sladké brambory)
  • celé žampiony
  • čerstvě strouhaný parmezán
  • olivový olej – jeden obyčejnější a jeden lepší
  • sůl – u mě došlo na jemnou himalájskou růžovou

Troubu rozžhavíme na 170 stupňů.

Batáty oloupeme a nakrájíme na kolečka asi 8 mm silná (nebo jak se uzná za vhodný :)). Ty naklademe na plech vyložený pečícím papírem. Přidáme k nim dobře omyté žampiony. Batáty potřeme trošičkou olivového oleje – buď panenského nebo třeba nějakého směsového.

Pečeme asi 50 minut až hodinu podle druhu trouby.

Servírujeme s hoblinkami parmezánu, pěknou špetkou soli a hezky zakápnuté dobrým olivovým olejem.

Tohle se skvěle hodí jako jeden z mini chodů nebo třeba v kombinaci se salátem jako hlavní bezmasé jídlo.

Pečené batáty a žampiony s parmezánem

dify.cz
[jetpack-related-posts]