Tahle kaše je tak jednoduchá, až mi je skoro trapné ji dávat jako recept :). Je ale fakt moc dobrá a ještě jsem ji nikde neviděla, takže publikuju. Krom její ohromný jednoduchosti a dostupnosti surovin je super ještě v jedné věci. Znáte to, když máte doma kopu jablek a už jaksi nejsou k nakousnutí? Tak přesně tady přijde vhod tenhle recept. Do téhle ovesné kaše se přezrálá jablka zpracují úplně parádně. A i když už třeba nemají tolik vitamínů, pořád jsou hodnotnější surovinou než třeba běžné obiloviny.
Co potřebujeme (na 2 menší porce):
- 1 šálek jemných ovesných vloček
- 1 šálek mléka, u mě plnotučného
- 2 menší jablíčka
- pár pekanových ořechů
- trošku medu
Vločky nasypeme do kastrůlku a zalijeme mlékem. Dáme na plotnu na nejmenší plamen. Průběžně mícháme.
Oloupeme si jablíčka a nahrubo nastrouháme.
Jakmile je kaše kašovitá, sundáme z plotny, vmícháme nastrouhané jablko a servírujeme s troškou medu a pekanovými ořechy.
Ovesná kaše po ránu je prostě nej :-) Jablíčko a med, ideální kombinace. Pekanové oříšky mám doma, ještě jsem je nezkoušela dát do kaše, takže díky za super inspiraci :-) Mimochodem nádherná fotka, cítím tu vůni až sem :-)
Jojo, ovesná kaše je ovesná kaše. Obzvlášť v zimě přijde víc než vhod :).. Jinak díky za milý komentář, teď jsem se teda znovu podívala na ty fotky a dostala jsem hlad :D