Zmrzlinové pokusničení nemá mezí. A doufám, že pokud jste se do domácí zmrzliny ještě nepustili, tak že vás postupně udolám. Tady je další příspěvek, další jednoduchá, ale ohromující zmrzlina domácí výroby. Zase nese jen samé kvalitní ingredience a na výsledku je to samozřejmě znát. Je lehce jogurtová a vylepšují ji čokoládové hoblinky po vzoru slavné stracciatella.
Co potřebujeme (na 4 porce):
- 500 ml mléka
- 125 ml smetany na šlehání
- 150 g bílého jogurtu řeckého typu
- 4 lžičky domácího vanilkového cukru – pokud ještě nemáte, udělejte si ho
- 1 žloutek
- čokoládu podle chuti – já zvolila kvalitní na vaření
K výrobě zase potřebujeme buď zmrzlinovač (s nachlazenou mísou) nebo velkou mísu naplněnou ledem a malou misku na směs plus metličku a energii.
V míse smícháme jogurt, mléko, smetanu, cukr a žloutek. Když máme směs pěkně homogenní, nalijeme ji do zmrzlinovače, nebo začneme ručně vymíchávat do zmrzliny.
Když je zmrzlina hotová, doplníme ji čokoládovými hoblinkami. Ty by se daly dát do zmrzliny i v průběhu přípravy, ale takhle nakonec je to prostě rychlejší.
Ještě si nakonec neodpustím malou ódu. Zmrzlina se ukázala jako dost dobrá součást letních menu. Je chutově vynikajicí, osvěžující, zároveň ale obsahuje samé dobré věci a žádné škroby. Taky je to dokonalý bezlepkový mls. S ní je zaručeno, že nikomu klasické lepkové sladkosti chybět nebudou.