Extra křehké kakaové cukroví

Vinné kakaové cukroví

Vinné cukroví, co vyšlo před pár dny, mě naprosto dostalo. K tomu jednoduchému receptu jsem se proto vrátila a vylepšila ho. O kakao. A výsledek? Dokonalé výrazně kakaové cukroví, které se dokonale rozsýpá v puse.

Co potřebujeme:

  • 140 g celozrnné mouky
  • 120 g másla
  • 10 g kakaa
  • 4 lžíce vína
  • 3 lžíce nerafinovaného třtinového cukru na obalení

Odkrojíme požadované množství másla a necháme ho povolit. Pak k němu přidáme mouku, kakao a 4 lžíce vína. Vypracujeme z toho těsto –  nejlépe rukama, nejen že práce s máslem půjde mnohem lépe, ale i naše tělo dostane malou nálož  příjemného posilování :) Když už má těsto jednolitou barvu i konzistenci, necháme ho chvíli odpočinout, aby máslo opět ztuhlo (někdo ho bude muset dát na chvilku do lednice, protože při vyšších teplotách doma to jinak nepůjde).

Troubu dáme vyhřát na 170 stupňů. Těsto válíme a vykrajujeme spíše menší tvary – tak si užijeme jeho dokonalou křehkost. Já si vybrala takové slzičky, jsou větší než srdíčka minule. Tloušťka těsta je asi 3-4 mm. Tvary klademe na plech vyložený pečícím papírem.

Cukroví pečeme dle velikosti kousků a také tloušťky těsta. Já to dala na 10 minut jako základ a dvakrát k tomu přidala dalších 5 minut. Celkem tedy 20 minut, které ovšem spíše cukroví sušily než pekly. Čím je totiž cukroví sušší, tím je lepší, dokonale se rozsýpá.

Po vyndání z trouby necháme cukroví malinko vychladnout a velmi opatrně obalujeme v předem namletém nerafinovaném třtinovém cukru.

Nejkřehčí kakaové cukroví

Dokonale rozsýpací kakaové cukroví

dify.cz