Domácí květákové placičky bez lepku

Domácí květákové placičky bez lepku

Placky z různých druhů zeleniny jsou skvělým způsobem, jak obohatit jídelníček (a připravit si nějakou zeleninovou dobrotu s sebou do práce). A květáková varianta je příjemně krémová.

Co potřebujeme:

  • květák
  • 2-3  vejce
  • kukuřičná mouka (koupit)
  • tapioková mouka
  • sůl, třeba himalájskou (koupit)
  • olivový olej

Květák očistíme, rozebereme na růžičky a dáme do osolené vařící vody. Necháme asi 5 – 7 minut vařit, aby změknul, ale aby si zachoval pevnost. Vyndáme, lehce rozmačkáme a vmícháme vejce. Přisypeme trošku kukuřičné a tapiokové mouky a začneme míchat, Přidáváme obě suroviny tak, aby nám vzniklo těsto, ze kterého se budou snadno formovat placičky. Opět trochu přisolíme. Z těsta tvoříme placky asi půl centimetru silné a pečeme na pánvičce. Výsledek by měl být s lehkou kůrčičkou, ale krémový uvnitř. Můžeme je zakápnout olivovým olejem a servírujeme.

Domácí bezlepkové květákové placičky

dify.cz
[jetpack-related-posts]