Placky z různých druhů zeleniny jsou skvělým způsobem, jak obohatit jídelníček (a připravit si nějakou zeleninovou dobrotu s sebou do práce). A květáková varianta je příjemně krémová.
Co potřebujeme:
- květák
- 2-3 vejce
- kukuřičná mouka (koupit)
- tapioková mouka
- sůl, třeba himalájskou (koupit)
- olivový olej
Květák očistíme, rozebereme na růžičky a dáme do osolené vařící vody. Necháme asi 5 – 7 minut vařit, aby změknul, ale aby si zachoval pevnost. Vyndáme, lehce rozmačkáme a vmícháme vejce. Přisypeme trošku kukuřičné a tapiokové mouky a začneme míchat, Přidáváme obě suroviny tak, aby nám vzniklo těsto, ze kterého se budou snadno formovat placičky. Opět trochu přisolíme. Z těsta tvoříme placky asi půl centimetru silné a pečeme na pánvičce. Výsledek by měl být s lehkou kůrčičkou, ale krémový uvnitř. Můžeme je zakápnout olivovým olejem a servírujeme.