Ricottu jsem si poprvé koupila před spoustou let v Itálii. Byla to ta slavná ricotta, takže jsem se na ni těšila jak malá. Jenže po otevření a první ochutnávce mě radost přešla. Byla totiž nijaká. Takže nakonec skončila v koutě v lednici a ani nebudu líčit, jak po dvouch měsících dopadla. Dneska už mám naštěstí víc fantazie a tak když nám do lednice opět zabloudila, už jsem byla schopná vymyslet něco kloudnějšího. Tenhle recept je ideální hlavně pro ty, kteří zatím moc nevědí, co s takovou ricottou dělat. Je to totiž geniálně jednoduché a krásně svěží. A nemusím líčit, jak moc se tenhle recept hodí, pokud potřebujete rychlé a krásné pohoštění.
Co potřebujeme:
- kvalitní pečivo – ideálně kváskové a nejlépe domácí
- ricottu
- rajčátka – v tomto případě vidíte třešňová, klidně se dají i standardně narostlá
- lístky bazalky
- extra panenský olivový olej
- mořskou sůl
Postup je super easy a všechno to zabere jen chviličku. Krajíčky pomažemě štědrou dávkou ricotty, přidáme na kousky nakrájená rajčátka, lístky bazalky a nezapomeneme na pár kapek oleje a taky na sůl.
Podle chuti klidně přidáme další bylinky nebo zeleninu.