Lilková tortilla

Domácí lilková tortilla

První pravá bramborová tortilla, kterou jsem ochutnala, byla výborná. A první lilková? Naprosto boží!

Co potřebujeme:

  • 2 středně velké lilky
  • 4 vejce
  • olivový olej
  • sůl a pepř

Omytým lilkům uřízneme konce a bez loupání je nakrájíme na asi 3 mm silné plátky. Pokud mají kolečka příliš velký průměr, budeme krájet na půlkolečka.

Na pánvi rozpálíme asi 2 lžíce olivového oleje a dáme do něj lilek. Chceme, aby pěkně změknul. Oleje přidáme tak, aby se nám lilek dobře dělal. Potřebujeme dosáhnout změknutí všech kousků, prostě aby už neměly tu jejich „pěnovou konzistenci“.

Recept na španělskou lilkovou tortillu

V míse, kam se bude vejít i lilek, rozmícháme vajíčka. Osolíme, opepříme. Do vejce pak sesuneme připravený lilek a dobře promícháme. Tuto směs pak nalijeme zpátky do pánve a dobře rozprostřeme. V okamžiku, kdy se vrchní strana zatáhne, zpevní, tortillu obrátíme a dopékáme spodní stranu – jen chvilku. Správná tortilla je šťavnatá, vajíčka nejsou kompletně ztuhlá.

Tortilla má spousty variací a vždycky je mimořádně dobrá, tedy ta domácí tortilla :). Jediné, na co se každý musí připravit, je relativně velké množství oleje. Hodí se proto spíš k obědu a pořádně zasytí.

Určitě zkuste i „obyčejnou“ bramborovou, je to naprostá klasika a dokáže taky skvěle posloužit jako tapa, třeba když přijde návštěva. Recept najdete tady. Nebo vám zbyla ryba? Zkuste rybí tortillu.

Tortilla z lilků

Domácí baklažánová tortilla

dify.cz
[jetpack-related-posts]