Další rybí recept do sbírky. Tentokrát z trouby. Zapečená ryba s kari a sýrem. Jednoduchá a moc dobrá.
Co potřebujeme:
- jakoukoliv rybku – nejlépe světlou, málo tučnou rybu
- máslo
- kari
- sýr – jakýkoliv máte rádi, důležité je bezpečné složení :), já použila mozzarellu
- sůl
- brambory
- zeleninu dle výběru
Všechny suroviny dle počtu a hladovosti strávníků a hlavně nesmíme zapomenout na zeleninu! :)
Pár brambor předvaříme – když už jsou skoro měkké, vyndáme je a nakrájíme na plátky. Vyložíme jimi formu nebo pekáček.
Na bramborovou vrstvu dáme naši rybku – nejlépe očištěné filety. Rybu i brambory osolíme, posypeme kari a navrch dáme slaboučké plátky másla – jak se rozpustí, pomohou k vytvoření lehoučké kůrčičky.
Pečeme v troubě vyhřáté na asi 170 stupňů. Dle velikosti ryby by to mělo trvat zhruba 15 minut. Nakonec ještě všechno posypeme/poklademe sýrem, vrátíme zpátky do trouby, aby se roztavil a zezlátnul.
Servírujeme se zeleninou.