Těstovinový salát s krůtím masem a medovo-hořčicovým dresingem

Těstovinový salát s medovo-hořčicovou zálivkou

Těstovinový salát může mít i zdravější verzi – celozrnné těstoviny místo klasických, 0 % majonézy v dresingu a zdravé krůtí maso se o to postarají. Je sytý a výrazný, ale přesto k hříšnosti má docela daleko :)

Suroviny:

  • celozrnné těstoviny
  • krůtí maso – plátky
  • žampiony
  • červená paprika
  • rajče
  • hořčice
  • olivový olej
  • sůl, pepř a med

Těstovinový salát s medovo-hořčicovou zálivkou - suroviny

Těstoviny uvaříme al dente a zcedíme. Plátky krůtího masa opečeme na olivovém oleji (hlídáme teplotu, abychom oleji neublížili – nesmí se z něj nic odpařovat), poté stejným způsobem žampiony na plátky. Obojí přitom osolíme, opepříme. Rajče a papriku nakrájíme na drobné kostičky, zrovna jako maso. Přidáme žampiony a těstoviny a asi lžičku hořčice smíchanou s troškou medu a promícháme. Směs dostane krásné nažloutlé zabarvení. Ještě otestujeme, zda není třeba dosolit a dopepřit.

Celozrnné těstoviny jsou mnohem hodnotnější než ty klasické, dodají nám mimo jiné vlákninu a skutečně se dají počítat jako jídlo :) („bílé těstoviny“ jsou hlavně o sacharidech, živin příliš nemají). Krůtí maso je jedno z nejzdravějších vůbec, je libové a dodá nám ty správné bílkoviny. A nakonec hořčice je dobrá volba zhledem k nízkému obsahu potravinářské chemie a schopnosti dodat našemu dílu šmrnc. Navíc obsahují cenný selen a omega-3 mastné kyseliny.

dify.cz
[jetpack-related-posts]