Kefír je skvělá věc a speciálně ten domácí je fakt Superfood s velkým S. Je plný všech možných bakterií a kvasinek, které pomáhají k udržování zdravé střevní mikroflory. Jenže… ne vždycky je chuť na kefír samotný. Takže to chce přibrat pár dalších běžných surovin a udělat si supersmoothie. Snadno se do něj podaří vpašovat další na živiny bohaté ingredience. Tentokrát k tomu stačil jen banán a broskev a lahodné smoothie mléčného typu bylo na světě:
Co potřebujeme (na 2 sklenky):
- 1 šálek kefíru, ideálně domácího
- 1 menší banán
- 1 broskev
- 1/2 lžičky sypkých pivovarských kvasnic
- velká špetka skořice
Ovoce si nakrájíme na kousky a umixujeme spolu s kefírem. Až nakonec přidáme skořici a kvasnice. Ve skleničkách můžeme posypat ještě troškou včelího pylu.
Přehled všech smoothies na dify najdete tady.