Sendvič s vajíčkem, zeleninou a ančovičkami

Celozrnný sendvič plněný likem, vajíčkem, ančovičkami a rajčetem

Sendviče jsou možností, jak si bez vaření udělat pořádnou svačinu nebo oběd. Základem je kvalitní chleba. Ten už si zásadně pečeme, s kváskem a pekárnou to jde skoro samo. I při vaření stylem „co dům dal“ můžeme vykouzlit přímo labužnické sendviče.

Co potřebujeme na jeden pořádný sendvič:

  • 2 krajíčky dobrého chleba –  u mě domácí kváskový z žitné a celozrnné pšeničné mouky
  • 1 vajíčko
  • 1/2 malého lilku
  • 1/2 rajčete
  • 1/2 malého balení ančoviček
  • kvalitní hořčice
  • olivový olej
  • sůl

Lilek nakrájíme na asi 3 mm silné plátky, posolíme a osmahneme na olivovém oleji (pozor na teplotu, u mě to bylo 140, max. 160 stupňů na sklokeramice). Olivového oleje se bát nemusíme, spíš hlídáme teplotu a aby lilek příliš netmavnul.

Vajíčko zrovna tak vyloupneme na pánvičku, necháme udělat ze spodní strany a potom obrátíme a doděláme. Pokud si sendvič bereme s sebou na cestu, obzvlášť si dáme záležet na tom, aby vajíčko bylo „skrz na skrz“ udělané.

Rajče nakrájíme na plátky, ančovičky vyndáme z vaničky a osušíme papírovou utěrkou.

Krajíček namažeme hořčicí, navršíme plátky lilku, položíme vajíčko (jeho tvar upravujeme dle tvaru chleba), vedle sebe naskládáme ančovičky a na ně pak ještě plátky rajčete. I druhý krajíček pomažeme hořčicí a sendvič přiklopíme.

Přprava domácího sendviče s vajíčkem, zeleninou a ančovičkami

dify.cz
[jetpack-related-posts]