Rýžové nudle s krůtími nudličkami

Rýžové nudle s krůtím masem, zeleninou a čínskou houbou

Rýžové nudle se zeleninou jsou snadným jídlem, nad kterým nemusíme moc přemýšlet. Stačí mít po ruce sojovou omáčku (kvalitní!) a čas od času si můžeme s klidem tuto rychlovku můžeme dopřát.

Co potřebujeme (na 2 porce):

  • krůtí maso, množství dle chuti
  • 1 menší červená paprika
  • 1/3 – 1/2 pórku
  • malá hrstička houby Jidášovo ucho
  • lžička olivového oleje
  • 4 lžíce sojové omáčky – jen kvalitní, bez aditiv
  • tenké rýžové nudle – u nás odhadem asi 120 g suchých nudlí

Asi malou hrstičku Jidášova ucha dáme namočit do vařící vody, jakmile se houba nafoukne, propláchneme ji, zcedíme a nakrájíme na nudličky.

Krůtí maso nakrájíme na nudličky a osmahneme na lžičce olivového oleje.

Rýžové nudle dáme do velké mísy a zalijeme vařící vodou a necháme „zpoživatelnit“ :) Jakmile jsou připravené k jídlu, zcedíme.

Červenou papriku očistíme a nakrájíme na proužky, společně s nakrájenou houbou pak dáme na pánvičku k masu. Necháme dusit, dokud nemáme všechny suroviny měkké – v tento okamžik přidáme na proužky připravený pórek.

Nakonec do směsi přidáme asi 4 lžíce sojové omáčky – konečné množství je ale na každém.

Pozn. k sojové omáčce: sojová omáčka je poměrně často propíraná jako nezdravé ochucovadlo. Pokud si ale dobře vybereme, můžeme naopak z této ingredience benefitovat. Jediným mínusem je vysoký obsah sodíku. Na druhé straně ale máme fermentovaný sojový produkt plný antioxidantů a vitamínů – hlavně niacinu.

Rýžové nudle po asijsku

Rýžové nudle s krůtím masem a Jidášovým uchem

dify.cz
[jetpack-related-posts]