Lněné sušenky a lněné novoroční předsevzetí

Lněné sušenky se sýrem

Lněné semínko. Skvělá věc a ještě lepší novoroční předsevzetí. Existuje mnoho důvodů, proč je pro nás lněné semínko dobré, a proto jsem se rozhodla, že bude jedním z mých novoročních předsevzetí. Že si ho trošku dám každý den. Pojďte do toho se mnou a dopřejte si ho v roce 2014 více. Budete si tak moci říct, že rok 2014 bude určitě rokem zdravějším, nabitějším energií a dobrou náladou. A taky úspěšnějším, protože tohle všechno nám k tomu pomůže

Co potřebujeme:

  • 150 g celozrnné mouky
  • 80 g másla
  • 50 g lněného semínka – celého a umeleme ho
  • 50 g sýra – strouhaného nebo nastrouháme
  • 1/2 lžičky soli ( u mě himalájské růžové)
  • 4 lžíce vody
  • na posyp: lněné semínko a/nebo sýr

Lněné semínko umeleme nebo dobře utlučeme (aby z něj tělo lépe vytáhlo všechno to dobré). Smícháme ho se všemi dalšími surovinami a vypracujeme těsto. Doporučuje dát pro začátek 3 lžíce vody a pak dle potřeby přidávat. Když už ho máme, dáme ho na chvíli do lednice.

Když nám trochu ztuhne, je tvárné a moc se nelepí, můžeme začít tvarovat sušenky. Já válela mezi dvěma pečícími papíry a vykrajovala kolečka a měsíčky z těsta o tlouštce asi 4 mm. Můžeme posypávat lněným semínkem nebo strouhaným sýrem a pokud chceme slanější, přidáme ještě pár zrnek soli na každý kousek.

Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů, asi 20 minut.

Tyhle sušenky mají pěknou celozrnnou strukturu a jsou perfektním způsobem, jak si dopřát porcičku lněného semínka každý den.

Celozrnné sušenky se lněným semínkem

Celozrnné sušenky se lněným semínkem

dify.cz
[jetpack-related-posts]