Chorizo a cizrna jsou dvě mimořádně španělské suroviny. Dělá se z nich bezpočet jídel a spousta z nich je jednoduchá a rychlá. Tohle jídlo není recept v pravém slova smyslu. Je ale dobrým řešením pro chvíle, kdy na nic není čas a my přesto potřebujeme dostatečně syté a hodnotné jídlo.
Pravé chorizo není vůbec nic špatného, v jeho složení najdeme pouhé čtyři ingredience – vepřové maso, chorizovou papriku (pimentón), česnek a sůl. Takže pokud seženete tuto variantu, případně lehce jinou bez chemie, kupte si aspoň dva kusy.
Co potřebujeme (na 2 porce):
- vařenou cizrnu (moje je ze skla, 400 g čisté váhy) (koupit)
- chorizo (dala jsem 180 g)
- mořskou sůl (koupit)
- bylinky – v mém případě tymián
- rukolu, případně i další zeleninu
Rukolu lehce opereme, pokud je potřeba, a necháme okapat.
Chorizo nakrájíme na kousky a začneme opékat na pánvičce. Je možné, že vyteče hodně tuku, takže případně ho odebereme a necháme jen to, co strávíme :). Teď záleží na každém, jak moc chce mít chorizo vysušené, podle toho ve správném momentě přidá přecezenou cizrnu. Tu už stačí jen ohřát.
Na talíři pak posypeme bylinkou a případně dosolíme (některá choriza jsou poměrně málo slaná).
Já si lehce posolila i rukolu, dokud byly lístky vlhké, aby to tam ulpělo