Vylepšujeme… bramborovou kaši

Bramborová kaše s parmezánem a pažitkou

Obyčejná bramborová kaše je docela fajn. Vylepšená bramborová kaše může být bez problémů součástí gurmánského menu. A od obyčejné verze k té gurmánské je přitom jen krůček. Kromě vylepšené chuti a zajímavějšího vzhledu nás potěší i lepším výživovým profilem.

Co potřebujeme:

  • brambory
  • sherry rajčátka
  • čerstvou pažitku
  • čerstvě strouhaný parmezán
  • mořskou sůl
  • čerstvě vymačkanou citronovou šťávu
  • extra panenský olivový olej
  • mletý pepř

Uvařené brambory dobře rozmačkáme. Přidáme rajčátka nakrájená na slaboučké plátky, nasekanou pažitku , přistrouháme parmezán a lehce promícháme. Dál osolíme, opepříme a vmícháme trošku citronové šťávy. Na talíři ještě zakápneme dobrým olivovým olejem.

Tahle kaše má lepší, zajímavější strukturu a mísí se v ní několik chutí. Záleží jen na nás, jestli ji chceme víc citronovou nebo jestli nám ujede ruka s parmezánem. Taková kaše dost dobře doprovodí obyčejnou flákotu masa nebo třeba zeleninové pokrmy.

Bramborová kaše s parmezánem a pažitkou

dify.cz
[jetpack-related-posts]