V rámci plánu pro rok 2015 jsem se vrátila zase ke kaším. Ty jsou tou záchranou ve dnech, kdy prostě na stole nečeká nic k snídani. V zimě je kaše navíc dost příjemnou záležitostí, jelikož něco teplýho do bříška víc než potěší. Tahle kašička je jednoduchá, je připravená z naprosto obyčejných surovin, takže recept spolehlivě poslouží i při vybílený ledničce. Kokos plní funkci ochucující i výživovou – jeho supertuky nám pomůžou nastartovat.
Co jsem použila (na 2 porce) :
- 1,5 šálku jemných ovesných vloček
- 2 šálky plnotučného mléka
- 2 vrchovaté lžíce strouhaného kokosu (použila jsem hrubší) + na posypání
- 1/3 lžičky karobového prášku
- 1 banán
- trošku čokoládových střípků
- 1 lžička panenského kokosového oleje
Kaši jsem připravovala bez předmáčení surovin. Pokud je namočíte předem, stačí vám pak směs jen zahřát a máte hotovo.
V rendlíku smícháme vločky, kokos a mléko a začneme zlehka zahřívat. Občas zamícháme, aby se nám nic nepřipalovalo. Jakmile vidíme, že nám směs zkašovatěla, vmícháme karob. Servírujeme se lžičkou kokosového oleje a s na tenoučké plátky nakrájeným banánem, čokoládovými střípky a posypané další troškou kokosu.