Bramborová kaše může mít spousty podob, zdaleka to nemusí být jen hromádka bramborového krému. Můžeme si s ní pohrát, „vrazit“ do ní pár minut navíc a užít si naprosto parádní barevnou přílohu.
Co potřebujeme:
- brambory dle množství strávníků
- kysanou smetanu – asi 1,5 lžíce na porci
- asi 1/2 hrstičky brokolice na porci
- 1/4 malé cibulky na porci (u mě růžová cibulka)
- 1/2 lžičky másla na porci
- čerstvou červenou čili papričku
- sůl, nejlépe himalájskou či jinou prospěšnou
Brambory klasicky uvaříme ( u mě bez soli). Zcedíme a vmícháme požadované množství kysané smetany.
Omyjeme a na drobné růžičky rozdělíme brokolici. Oloupeme a na menší kousky pokrájíme cibulku. Na pánvičce rozpustíme máslo a začneme brokolici s cibulkou restovat. Obě by se měly v podstatě jen prohřát a rozvonět se.
K bramborům a smetaně přidáme špetku soli a společně všechno rozmačkáme vidličkou. Můžete taky použít mixér, ale já chtěla strukturu.
Kaši servírujeme společně s brokolicí a cibulkou a lehce posypeme na drobno nakrájenou čili papričkou.