Domácí pekelně pálivá chilli omáčka

Domácí chilli omáčka

Chilli omáčky jsou zajímavou ingrediencí, ovšem pokud se podíváme na etiketu většiny z nich, rychle nás chuť přejde. Proto jsme se pustily do experimentování a vyšla z toho zcela jednoduchá, ale utra pálivá chilli omáčka. Velmi vhodná pro všechny, kteří si rádi pálí jazyk :)

Na malou skleničku potřebujeme:

  • asi 8 chilli papriček – záleží na velikosti a pálivosti
  • 2 šálky vody
  • 1,5 lžíce medu
  • 1,5 lžičky octa
  • asi 3 lžičky kukuřičného skrobu

Papričky rozkrojíme, zbavíme semínek a velmi najemno nakrájíme. Dáme společně s jedním šálkem vody do malého hrnce a přivedeme k varu. Oheň stáhneme na minimum a dále vaříme asi 10 minut. Přidáme další půlšálek vody a asi 1,5 lžičky octa. Po dalších pěti minutách přijde na řadu med – 1,5 lžíce. Důkladně směs promícháme. Vedle si ve skleničce rozmícháme v trošce vody dvě lžičky bramborového škrobu, tekutinu poté vlijeme do papriček a stále mícháme. Poslední lžičku můžeme opět rozmíchat v malinkém množství vody a přidat, pokud chceme mít hustší konzistenci. Omáčku ochutnáme, tato varianta je především pálivá, dle vaší chuti ale můžete přidat více medu a/nebo octu.

Tato omáčka usnadní používání chilli ve spoustě pokrmů. Je poměrně hustá, proto je potřeba rozmíchat. Klidně si ale můžete udělat i tekutější verzi.

Recept na chilli omáčku

Domácí pálivá chilli omáčka

dify.cz