Cuketové plátky s krůtím a smetanovou omáčkou

Cuketové proužky s krůtím a smetanovou omáčkou

Ne vždycky tu máme rovnici víkend = dostatek času na vaření. U tohohle jídla se dostaneme do půl hodinky, což je slušné. A moc si pochutnáme. Cuketka je v téhle formě naprosto geniální a dá se zkombinovat se spoustou věcí. No, tentokrát je to krůtí plátek a další šťávu tomu dodává smetanová omáčka.

Co potřebujeme:

  • krůtí plátky v libovolném množství
  • menší cuketu na osobu
  • brambory podle chuti
  • 50 ml smetany na osobu
  • brambory (+ kmín, pokud dáváte)
  • bylinky – oregano a tymián, ale jde snad cokoliv
  • sůl a pepř
  • olivový olej

Brambory připravíme, jak jsme zvyklí.

Cuketky dobře omyjeme, odřízneme konce a pomocí škrabky z nich naděláme plátky. Tyto plátky pak lehce opečeme na pánvičce, na trošce olivového oleje. Nezapomene malinko posolit a možná budeme potřebovat přidat trošku vody. Cílem je, aby byly všechny plátky pěkně změklé, ale stále ještě držely pohromadě.

Plátky masa osolíme a opečeme na pánvičce. Pokud to zvládneme nasucho, paráda, pokud ne, přidáme trošku olivového oleje. Když je maso hotové, zalijeme ho smetanou. Ta se krásně spojí s tím, co se z masa vypeklo, a dostane sytější barvu. Nakonec ještě přihodíme čerstvé bylinky, necháme asi tak 15 sekund a můžeme podávat. Na talíři pak ještě dosolíme a dopepříme.

Bylinky jsou nejlepší čerstvé a jelikož jídlo neladíme konkrétním směrem, jakákoliv bylinka bude užitečná a dobrá. A když nejsou čerstvé, tak přizveme sušené.

Krůtí plátek se smetanovou omáčkou a bylinkami

Cuketové proužky se smetanovou omáčkou

Krůtí plátek se smetanovou omáčkou

dify.cz
[jetpack-related-posts]