Ne vždycky tu máme rovnici víkend = dostatek času na vaření. U tohohle jídla se dostaneme do půl hodinky, což je slušné. A moc si pochutnáme. Cuketka je v téhle formě naprosto geniální a dá se zkombinovat se spoustou věcí. No, tentokrát je to krůtí plátek a další šťávu tomu dodává smetanová omáčka.
Co potřebujeme:
- krůtí plátky v libovolném množství
- menší cuketu na osobu
- brambory podle chuti
- 50 ml smetany na osobu
- brambory (+ kmín, pokud dáváte)
- bylinky – oregano a tymián, ale jde snad cokoliv
- sůl a pepř
- olivový olej
Brambory připravíme, jak jsme zvyklí.
Cuketky dobře omyjeme, odřízneme konce a pomocí škrabky z nich naděláme plátky. Tyto plátky pak lehce opečeme na pánvičce, na trošce olivového oleje. Nezapomene malinko posolit a možná budeme potřebovat přidat trošku vody. Cílem je, aby byly všechny plátky pěkně změklé, ale stále ještě držely pohromadě.
Plátky masa osolíme a opečeme na pánvičce. Pokud to zvládneme nasucho, paráda, pokud ne, přidáme trošku olivového oleje. Když je maso hotové, zalijeme ho smetanou. Ta se krásně spojí s tím, co se z masa vypeklo, a dostane sytější barvu. Nakonec ještě přihodíme čerstvé bylinky, necháme asi tak 15 sekund a můžeme podávat. Na talíři pak ještě dosolíme a dopepříme.
Bylinky jsou nejlepší čerstvé a jelikož jídlo neladíme konkrétním směrem, jakákoliv bylinka bude užitečná a dobrá. A když nejsou čerstvé, tak přizveme sušené.