Surový moučkový citronový cukřík

Domácí citronový cukřík

Cukr není zrovna mým favoritem, tak proč ho dávám zrovna v sobotu večer na blog? Bez cukru se nikdy zcela neobejdeme. Vzpomínáte na ty vinné sušenky? Na celou dávku sušenek stačilo něco málo přes lžíci cukru a byly dokonalé. Tak právě na takovéhle věci je jak dělaný tenhle citronový cukřík. Protože má zajímavou chuť, stačí ho maličko. Takže žádné pečení sladkých sušenek. Pěkně pečení skvelých sušenek obalených v citronovém cukříku. Už je úplně vidím… takže teď ten cukřík…

Co potřebujeme:

  • 1 šálek nerafinovaného třtinového cukru
  • 2 lžičky sušené citronové kůry (nebo víc)

Co se týče citronové kůry, zase bych ráda připomněla, že citroník se dá pěstovat doma! Pokud si zakoupíte už naroubovaný stromeček, už stačí jen počkat na vlastní citrony. Citroníky navíc plodí velmi brzy, už když rostlinka má něco málo přes půl metru, takže je vhodný i pro netrpělivé :). Než se dostanete k vlastnímu citroníku, budete potřebovat bio citron a velmi dobře ho odrbat. Poté žlutou část nastrouhat na jemném struhadélku a nechat uschnout na vzduchu. Já si vzala na pomoc hranatý talíř a pečící papír – papír jsem na jedné straně talíře zespodu přichytila páskou a pak napnula přes talíř a přilepila na druhé straně. Pod papírem tak vznikla mezera. Na to jsem rozprostřela kůru a už stačilo tak den počkat. Pokud máte sušičku, klidně sušte. Ale na co nejnižší teplotu. Jen tak v citronu zůstane maximum toho dobrého, teplem by se to vypařilo.

Doma sušená citronová kůra

Nebo si taky koupit už sušenou citronovou kůru.

V mixéru umixujeme cukr s kůrou, v průběhu několikrát zaklepeme nádobou, aby nám nezůstaly nerozmixované krystalky na dně.

Cukr přesypeme do dobře vymyté a suché nádobky s víčkem.

Třtinový cukr s citronovou kůrou

dify.cz
[jetpack-related-posts]