Pečené kuře s bramborem a parmezánovou omáčkou

Pečené kuře a jogurtový dresink s parmezánem

Jeden recept na pekáček plný kuřete a dalších dobrot už jsme tu měly – byl od Šárky a posloužil k přípravě slavnostní večeře (recept tady). Teď o víkendu jsem si na něj vzpomněla, ale času na přípravu téhle dobroty bylo málo. Takže jsem zvolila mnohem jednodušší alternativu a ozvláštnila jsem ji omáčkou – jogurtovou s parmezánem. Tyhle omáčky mě prostě dostávají. Tím, jak jsou jednoduché a jakou změnu s obsahem talíře udělají.

Co jsem použila:

  • kuřecí křídla
  • pár brambor
  • mrkev
  • cibuli
  • celé stroužky česneku
  • olivový olej
  • mořskou sůl a pepř
  • bylinky – já sáhla opět po citronovém oreganu

na omáčku

  • 150 g bílého jogurtu, spíš tučnějšího
  • asi 4 lžíce strouhaného parmezánu
  • sůl a pepř
  • extra panenský olivový olej
  • čerstvý tymián a oregano

Troubu si dáme hřít na 170 stupňů. Do pekáčku vyskládáme kuřecí křidýlka, na kusy nakrájené brambory a mrkev, pak taky na měsíčky nakrájenou cibuli, přepůlené stroužky česneku a lehce zakápneme olivovým olejem. Solíme a pepříme podle toho, jak jsme zvyklí – já to nechala až na konec k servírování. Jen jsem lehoučce pokapala olivovým olejem a šoupla do trouby. Prvních 50 minut se to peklo přikryté alobalem, pak jsem ho sundala a nechala malinko zezlátnout.

Při servírování pak nezapomenem na pár zeleňoučkých lístků bylinek.

A teď ta omáčka. Smícháme jogurt s asi třemi lžícemi strouhaného parmezánu, osolíme, opepříme, přidáme posekané bylinky. Když omáčku dáme do mističky, vršek ještě posypeme zbytkem parmezánu, dalšími bylinkami, posolíme, opepříme a nezapomeneme zakápnout výborným olivovým olejem.

A vše doplníme zeleninkou dle toho, co dům dal.

Jednoduché kuře pečené s bramborem, mrkví a cibulí

Skvělá jogurtová omáčka s parmezánem a bylinkami

Kuře s jogurtovo-parmezánovým dresinkem

dify.cz
[jetpack-related-posts]

1 komentář