Pečená rajčata s mini brambůrkami a cuketou a extra bylinkovým olejem

Pečená rajčata s cuketou a brambůrkem s bylinkovým olejem a parmezánem

Zbožňuju jídla, která jsou mimořádně snadná a skoro bez práce, ale udělají ohromný efekt. Tyhle podmínky určitě splňují věci z jednoho pekáčku. Do něj prostě naložíme, co máme po ruce, zavřeme do trouby a pak po vytáhnutí už jen bleskurychle doplníme bylinkami a dobrým olivovým olejem. Tentokrát byly ve středu zájmu dvě suroviny – malinké brambory, první z naší zahrádky, a pak skvělá hruškovitá rajčata.

Co jsem použila:

  • masitá hruškovitá rajčata
  • čerstvé malé brambory
  • cuketu
  • kvalitní slaninu
  • sůl a pepř
  • olivový olej – normální plus extra panenský k servírování
  • bylinky –  u mě směs oregana, tymiánu, rozmarýnu a bazalky
  • trošku čerstvě vymačkané citronové šťávy
  • strouhaný parmezán

Vyberem vhodný pekáček, dno potřeme obyčejným olivovým olejem a naskládáme do něj dobře omyté brambory, rozkrojená rajčata, na kousky nakrájenou cuketu a nakonec i slaninu (zvolila jsem větší kousky). Všechno to přikryjeme alobalem a dáme do trouby rozehřáté na 170 stupňů. Po asi 40 minutách by už brambory měly být měkčí, takže alobal sundáme a necháme dalších asi 15 až 20 minut v troubě.

Vedle si v mističce připravíme bylinkový olej – bylinek použijeme hodně, ve finále jsou to spíš bylinky s olejem :) Jednoduše bylinky nasekáme, smícháme s extra panenským olivovým olejem a zakápneme trošičkou citronové šťávy.

Před jídlem nezapomeneme naši lahodu osolit kvalitní solí a poprášit čerstvě mletým pepřem. A taky troška strouhaného parmezánu nebo jiného sýru rozhodně nebude na škodu.

Jídla tohoto typu se tu asi budou objevovat častěji, je to totiž něco jako za málo peněz hodně muziky. Kromě bylinkových olejů se nám taky výborně hodí studené jogurtové omáčky, které přidají další vrstvu čerstvé chuti. Určitě doporučuju omáčku s parmezánem a taky pažitkovou.

Příprava pečených rajčat s malými brambory, cuketkou a slaninou

Pečená rajčata s bylinkovým olejem a parmezánovou čepičkouPečená rajčata s cuketou a brambůrkem s bylinkovým olejem a parmezánem

dify.cz
[jetpack-related-posts]