Další z mých akcí k odlehčení příloh. Cizrna je chutově moc dobrá a ve srovnání třeba s obyčejnými bramborami o hodně zdravější. Obsažené karbohydráty se vyznačují nízkým glykemickým indexem, je tam spousta vlákniny a proteinů – ve spojení s masem to může být docela nálož bílkovin, záleží tedy na nás, jaké zvolíme poměry, protože samozřejmě nejlépe doplnit to všechno zeleninou. Ještě nemůžu zapomenout na minerály – hlavně železo, zinek, hořčík, fosfor a mangan. A vitamíny skupiny B, zejména kyselina listová.
Co potřebujeme:
- kuřecí prsa
- vařenou cizrnu
- čerstvé špenátové listy, případně mražený listový špenát
- sůl, použila jsem i naši chilli citronovou sůl
- dobrou hořčici (složení!)
- extra panenský olivový olej
- další zeleninu na doplnění
Cizrnu zcedíme a dáme ohřívat na pánvičku. Lehce posolíme. Špenátové listy omyjeme, zbavíme je stonků a nakrájíme na proužky, které vhodíme k cizrně. Chceme, aby nám špenát zavadl.
Kuřecí prsa omyjeme, naklepeme a osolíme. Opečeme na pánvičce – buď nasucho nebo s troškou vody. Když jsou hotová, vypneme sporák a vrchní stranu masa potřeme hořčicí, necháme chviličku, aby se ohřála.
Nyní už můžeme servírovat kuřecí s cizrnou a další zeleninou, všechno pěkně pokapeme olivovým olejem a posolíme dobrou solí – třeba mořskou.