Pěkné čerstvé špenátové lístky poslouží dost dobře i na salát. A to bychom nebyly my, abychom ho nedaly dohromady s nějakým ovocem :) Tentokrát ale velmi jednoduše – jen v doprovodu grepu a mrkvičky. Dostaneme tak velmi zajímavou kombinaci chutí a hodně osvěžující salát. Jen upozorňuju, že není úplně vhodný pro ty, kteří opravdu neradi nahořklé chuti (no je tam grep :)). Když ale přidáme trošku medu, získá hořkost pro mnohé mnohem stravitelnější podobu.
Co potřebujeme (na jednu porci):
- hrst čerstvých špenátových lístků (čím tmavší tím lepší)
- 1 menší mrkev
- 1/4 grepu (u mě růžového)
- čerstvý zázvor
- olivový olej
Dobře oprané špenátové lístky natrháme/nakrájíme na menší kousky, pokud je třeba. Mrkev oloupeme na nakrájííme na kousky – já zvolila něco jako měsíčky. Z grepu vyřízneme čtvrku, oloupeme a nakrájíme na dílky. Pro zmírnění hořkosti lze ještě sloupnout/okrájet bílou slupičku.
Všechno naložíme na talířek a zakápneme dobrým olivovým olejem. Nakonec ještě nastrouháme kousíček zázvoru.