Zeleninový nákyp z cuket a rajčat

Šťavnatý cuketovo rajčatový nákyp s mozzarellou a parmezánem

Cuketa je moje oblíbená zelenina na tepelnou úpravu a rajčata si právem získala podobné postavení taky. To díky jejich zapékacím schopnostem. Proto mi přišlo naprosto automatický tyhle dvě zeleniny spojit a udělat jednoduchý, ale pekelně dobrý nákyp (trošku si říkám, je to vůbec nákyp? Pod slovem nákyp jsem slyšela kde co, tak snad budiž :)).

Co potřebujeme:

  • cuketu
  • rajčata
  • cibuli
  • kvalitní slaninu
  • mozzarellu (použila jsem strouhanou)
  • strouhaný parmezán
  • mořskou sůl

Rajčata nakrájíme na asi 1 cm silné plátky, zrovna tak cuketu (neloupanou). A skládáme do pekáčku nebo zapékací misky. Já zvolila vrstvu rajčat a na to vrstvu cukety. Cuketovou vrstvu pak posolíme a „okořeníme“ na kousíčky nakrájenou slaninou. A na to všechno přijde na kolečka nakrájená cibule. Chce to, abysme měli pěkně rovnoměrně rozloženou zeleninu. Úplně na závěr přijde sýr. Množství je na každém, já dala tak pěkně, mozzarelle to na těhlech věcech tak sluší.

Zapékáme v troubě vyhřáté na 180 stupňů, po asi 50 minut.

Servirujeme s další špetkou soli a s čerstvě nastrouhaným parmezánem.

Tohle jídlo jde s klidem jíst jen tak, bez přílohy, pokud máte dostatek surovin a pěknou velkou nádobu na zapečení. Pokud tomu tak není, můžete to zkusit podle nás – s vylepšenou bramborovou kaší.
Cuketovo rajčatový nákyp s mozzarellou a parmezánem

dify.cz
[jetpack-related-posts]