Rajčatovo hráškový salát s fetou

Hráškový salát s rajčetem, fetou a oreganem

Podle některých gurmánů dobré recepty spočívají v malém množství základních surovin. A v mnoha případech nezbývá než souhlasit. Tenhle salát by do tohohle konceptu dobře zapadal – celý totiž stojí na třech základních ingrediencích. Hrášek a rajčata jsou svěží a výrazná, s fetou získávají sytost. Salát se tak dá vzít jako příloha i samostatný chod – v takovém případě se přimlouvám za extra dávku fety.

Co jsem použila:

  • 2 pěkná rajčata (použila jsem větší hruškovitá)
  • asi 1 šálek hrášku (mraženého, čerstvý je ale nejlepší!)
  • 100 g fety nebo jiného sýru tohoto typu (klidně dejte víc)
  • extra panenský olivový olej
  • mořskou sůl
  • bylinky –  u mě citronové oregano

Hrášek jsem zalila vařící vodou a nechala rozmrazit. Pak už stačí jen zcedit a je ready k použití.

Rajčata zbavíme bubáka a nakrájíme, já zvolila tenká půlkolečka.

Hrášek i rajčata smícháme na talíři, přidáme na kousky nakrájený sýr, štědře zakápneme dobrým olivovým olejem, posolíme (pokud je třeba, záleží na slanosti sýru a jeho množství). No a nakonec posypeme oreganem nebo jiným kořením dle chuti.

Hráškovo rajčatový salát s fetou

Hráškový salát s rajčetem, fetou a oreganem

dify.cz
[jetpack-related-posts]