Jednoduché husté smoothie kombinující sladkost a zázvorovou ostrost. Tak nějak bych charakterizovala tohle krásně oranžové husté smoothie, které se vypořádá s menším hladem a dodá nám vitamíny a energii.
Co potřebujeme (na 2 větší porce):
- 1 střední banán
- 1 velkou mrkev
- asi 4 cm silný plátek ananasu
- zázvor – kousek jako dva hrášky zhruba
- vodu dle potřeby – u mě asi 70 ml
Mrkev oloupeme a nakrájíme. Ananasu okrájíme slupku, vykrojíme střed a uděláme z něj kostky. Banán nakrájíme na silnější kolečka. Zázvor oloupeme. Mixujeme v pořadí mrkev, zázvor, ananas a banán, vodu přidáme, když si o ni mixér řekne. Můžeme posypat troškou včelího pylu.
Přehled všech smoothies na dify najdete tady.
Ahoj,
rada bych vedela jak je to u smoothies a kombinovani ovoce se zeleninou.
Casto ctu, ze by se to nemelo.
Dekuji
Ahoj Jano, popravde uz moc tyhle veci neresim. Ze zacatku, kdyz jsem hodne nacitala ohledne vyzivy, jsem se setkavala se spoustu ruznych teorii a nakonec jsem jim prestala z vetsi casti venovat pozornost. Vetsinou za nimi totiz neni solidni vysvetleni :). Sama si davam veci tak, aby mi po nich bylo dobre a v souladu s tim, co jsem za tu dobu nejak prijala za svoje :). Zrovna u mixovani zeleniny s ovocem nevidim problem.
U ovoce vidim dve pasti. Za prve do smoothie se nekdy vejde fakt dost ovoce a tedy i dost cukru. A z umixovaneho se vstrebava rychleji. Za druhe hodne ovoce muze zpusobovat nadymani. Ale jinak treba mix listi s bananem a kouskem dalsiho ovoce mi prijde super, je tam troska vetsinou potrebnyho cukru :)
Pokud mas nejaky odkaz na duveryhodny zdroj, kde popisuji, proc ovoce a zeleninu nemixovat, tak bych rada mrkla. Info na netu se rozrusta neskutecnym tempem, tak treba se neco zajimavyho objevilo :) Diky a preju super vikend!
http://www.opravdovezdravi.cz/kombinovani-potravin/
Tu jsem neco cetla, ale nijak podlozene to asi neni.
Snazim se prejit na syrovou stravu tak hledam a zkousim co mi sedne a neudela neplechu v brisku ☺ a pac uz mi bylo parkrat z mych kombinaci ac jedlych fakt blbe, tak uz radeji koukam, co s cim skombinoval nekdo prede mnou a prezil ☺
Koukla jsem na tuhle stránku a mají malinko pravdu, ale spíš s tím nesouhlasím. Ovoce primárně způsobuje problémy, protože obsahuje cukry. A ty potom kvasí. Je to o druhu cukru, o jeho množství, o tom, jestli je u toho nějaká vláknina… a úplně nejhorší je sušený ovoce, to umí způsobit pekelnej půlden :)
Počítej taky tim, že po změně to může bejt o dost horší, tělo si zvyká. Hodně toho je o střevní mikrofloře, ta se dá docela dobře „zpravit“ kefírem (mlíčným, vodním, rozhodně domácím :)). Každopádně jít rovnou na raw může bejt náročný, asi bych do toho šla spíš pomalu, i když pomalym tempem se už přiblížíš zimě a to bude složitý, raw je v ČR složitý i tak, natož v zimě, kdy je ovoce/zeleniny málo a stojí za prd.
Každopádně testuj, pozoruj a já bych určitě zařadila ten kefír :)