Nejjednodušší hrášková polévka bez smetany

Hrášková polévka bez smetany s chilli

V rámci plánování ovocno-zeleninového víkendu (podrobnosti tady pro všechny, kteří o něm zatím nečetli) jsem si vzpomněla na hráškovou polívku. Takovou tu krásně zelenou, ve které se mísí sladká chuť hrášku a slanost zrnek mořské soli. Doteď jsem zatím vždycky hráškovku vylepšovala smetanou, spousta lidí ji zahušťuje… takže úplně na začátku sem si nebyla jistá, jak vlastně tahle věc dopadne, pokud zapomenu na smetanu  a polívka bude skutečně hráškovo-hrášková. Nějak to ale vyšlo – lépe řečeno né nějak, ale výborně. Sice byla malinko řidší, než na co jsme zvyklí, ale chuťově naprosto výborná, čerstvá, slaďoučká. Rozhodně doporučuju zařadit do různých kúr.

Co jsem použila  (na 2 porce):

  • 3 hrnečky mraženého hrášku
  • 2 hrnečky vody
  • 1/4 lžičky sušeného česneku
  • trošku chilli
  • sůl – může být i hrubší zrnko

3 hrnky mraženého hrášku a 2 hrnky vody začneme zahřívat. Jakmile začne voda vřít, stáhneme plamen/teplotu a necháme ještě tak dvě minutky. Poté vodu s hráškem rozmixujeme, přidáme česnek, osolíme a nandáme do misek. Nakonec ještě přidáme trošku chilli a ještě velmi zlehka posypeme solí. Abysme tam měli ten parádní chuťový kontrast.

Taky se dá troška hrášku odebrat před mixováním a po něm zase vrátit.

Nejjednodušší hrášková polévka bez smetany s chilli

dify.cz

7 ks komentářů