Jogurtový skleničkový dezert s banánem a karobovou čepičkou

Jednoduchý skleničkový dezert s banánem a karobem

Vrstvené dezerty jsou krása a rozhodně těch pár minut strávených přípravou takové skleničky stojí za to.  Tenhle je příkladem zcela jednoduché sklenky, na kterou snad vždycky budeme mít doma suroviny. I tentokrát jsem kakao vyměnila za karob, se kterým pak banán suprově konkuruje klasické kombinaci banán – čokoláda.

Co potřebujeme – množství dle velikosti skleničky a cílového poměru složek

  • bílý, ideálně domácí jogurt – na asi 2/3 skleničky
  • asi 2 lžíce ovesných vloček (koupit)
  • malinkatý kousek másla
  • 1/2 banánu
  • 1/2 lžičky karobu (koupit)
  • 1/2 lžičky medu (koupit)
  • trošku drcených kakaových bobů (koupit)
  • trošičku včelího pylu
  • špetku strouhaného kokosu/kokosové mouky (koupit)

Na pánvičce rozpustíme máslo a lehce na něm opražíme vločky – aby začaly vonět, ne ale výrazně tmavnout. Do skleničky dáme jogurt, necháme si ale asi dvě lžíce stranou pro umíchání karobové vrstvy. Na jogurt dáme na kousky nakrájený banán –  u mě rozčtvrcená kolečka. Na banán nasypeme vločky. Vezmeme ten odložený jogurt a smícháme s půl lžičkou karobu a půl lžičkou medu. Opatrně z této směsi vytvoříme poslední vrstvu. Na vršek ještě nasypenem kakaové boby, přidáme pyl a poprášíme kokosem.

Zdravý jogurtový dezert s banánem a karobem

Jogurtová sklenička s banánem, vločkami a karobem

dify.cz

2 ks komentářů