Domácí čokoláda z přírodních surovin, zn. bez chemie!

Výroba přírodní čokolády

Přírodní verze čokolády, tak na tu jsem se taky chystala pěkně dlouho. A Vánoce mi přišly jako ideální příležitost k tomu dopřát si něco hodně dobrého, právě jako je tato čokoláda. Je neskutečně jednoduchá a velmi jemná. Vlastně tak jemňoučkou, ale zároveň hutnou čokoládu jsem ještě nikdy neměla. Slazená je jen medem, což ji dává další velký bonus point.

Co potřebujeme:

  • 100 g kakaového másla
  • 9 lžic kakaového prášku
  • 1,5 lžíce tekutého medu

Kvalitu surovin nechám zcela na vás, můžeme si koupit běžné kvalitní suroviny nebo třeba produkty fair trade.

Kakaové máslo rozpustíme ve vodní lázni. K tomu stačí miska vložená do hrnce s vodou, který na velmi mírném ohni zahříváme. Kakaovému máslu pomáháme mícháním a čím menší kousky másla, tím rychlejší to bude.

Když máme máslo rozpuštěné, začneme přidávat kakaový prášek, po menších množstvích, řekněme po dvou lžících. Prášek zašleháváme do másla, ideálně třeba za použití malinkého IKEA mixérku na baterky. Tímto způsobem vpravíme všechno kakao do směsi. Poté přidáme med, opět důkladně zašleháváme. Když už máme směs krásně homogenní, přistoupíme k ochutnávce.

Pokud nám chuť čokolády vyhovuje, můžeme začít plnit formičky nebo třeba dělat kapky na pečící papír. Doporučuju pracovat svižně, protože pak přijde moment, kdy začne čokoláda neskutečně rychle tuhnout. Pokud se tak stalo, nic není ztraceno – můžeme čokoládu vyškrábat a budeme mít lahodné čokoládové hoblinky, které budou výborné třeba na snídaňové čarování.

Domácí čokoláda z kakaového másla

Přírodní čokoláda slazená medem

Domácí čokoláda z přírodních surovin

dify.cz
[jetpack-related-posts]

9 ks komentářů