I když toho v lednici moc nemáte, dá se udělat parádní svěží salát. A ani nemusí být barevný. Mně se tentokrát (no v neděli) ty barvy prostě nějak nepovedly, v oblíbené zelenině měli překvapivě zavřeno, takže jsem musela čarovat se zbytky. A ty byly zelené. Taky se opět potvrdilo, že řeřicha je parádní nejen na záhonku :).
Co jsem do salátu použila:
- římský salát (2 veliké listy)
- 6 větších listů řeřichy
- asi 8 cm okurky
- půl hrsti mraženého hrášku
- pár plátků bílé cibulky
- trošku pažitky
- mořskou sůl
- extra panenský olivový olej
Hrášek v mističce zalijeme vařící vodou a necháme, aby zase získal svoji měkkost a barvu. Pak ho zcedíme.
Všechnu zeleninu dobře omyjeme a pěkně pokrájíme (okurku zásadně neloupu). Cibulka je moc fajn na kolečka, pokud je hodně ostrá, tak na hodně tenko.
Zeleninu pěkně naskládáme na talíř, přidáme nasekanou pažitku, pěkně zakápneme olejem a posolíme.