Zeleninová směs s houbami a zázvorem

Zeleninová směs s houbami a zázvorem

Oběd to chtělo vydatnější, takže rozhodnutí padlo na tepelně upravenou zeleninu. A s houbami. Je to sytější úprava a pocitově „obědovější“ – protože nejíte nakrájenou zeleninku, ale jídlo z pánve. A aby to ještě líp posloužilo účelu, k základním surovinám jsem přidala ještě dvě super ingredience – ze skupiny protizánětlivých – česnek a zázvor.. Ty tomu taky daly výraznější, plnější chuť.

Co jsem použila:

  • cuketu
  • mražené fazolky (kulaté)
  • mrkev
  • červenou papriku
  • mražené houby. dají se použít jakékoliv
  • česnek
  • zázvor
  • mořskou sůl
  • olivový olej

Nejdřív jsem na pánev dala mražené fazolky a houby. K tomu pak postupně přišly proužky mrkve, kousky papriky a plátky cuketky. V momentě, kdy byla směs příliš vysušená, se přilila troška vody. A samozřejmostí je občasné zamíchání.

Když byla zelenina tak akorát , přidala jsem prolisovaný česnek (2 stroužky) a čerstvě strouhaný zázvor (1/2 lžičky). Osolit, pěkně zakápnout olivovým olejem, promíchat a bylo hotovo.

Zeleninová směs na pánvi s houbami a zázvorem

Zeleninová směs s česnekem a zázvorem